czwartek, 20 września 2012

Ciastko francuskie

Każdy kto zasmakuje ciasta francuskiego, nie może się już od niego oderwać. Fajnie, ze można go kupić w sklepie i zrobić dowolny przysmak w kilkanaście minut. Oto mój deser :



Często robię też ciastka z nutellą w środku, a dziś ze śmietaną i borówkami. 

Przygotowanie:
Ciasto francuskie kroję na kwadraty. Piekę w piekarniku ok 20 minut. 36% schłodzoną śmietanę (250ml) ubijam ze śmietan -  fixem. Dekoruję ciastka. Tu użyłam borówek.

Smacznego!







3 komentarze:

  1. Taki prosty deser a jaki pyszny :) I zgadzam się, ciasto francuskie uzależnia!

    OdpowiedzUsuń
  2. Prosto i baaardzo smakowicie! :-)

    OdpowiedzUsuń
  3. :) ciastka francuskie zwykle zjadam już na gorącą :) Dzięki za komentarze !

    OdpowiedzUsuń