Receptura jest idealna. Smak wychodzi fantastyczny. Babeczki są wiglotne, z posmakiem bananowym oraz nutą cynamonu. To jest to czego szukałam:) Polecam!
Składniki:
- 1 1/2 szklanki mąki
- szczypta soli
- 5 kopiastych łyżek otrębów owsianych ( ja dałam płatki owsiane)
- 1/2 tabliczki czekolady (czekolada pokrojona w małe kawałki)
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 łyżeczka cynamonu
- szczypta imbiru
- orzechy włoskie (mój dodatek)
- 2 jajka
- 1/2 szklanki oleju
- 1/2 szklanki jogurtu naturalnego
- 1/2 szklanki cukru
- 400g bananów (ważone bez skórki)
- 100g żurawiny suszonej
Przygotowanie:
Suche składniki wymieszać w jednym naczyniu, mokre w drugim. Dojrzałe banany rozgnieść widelcem i wymieszać wg. oryginału z mokrymi składnikami. Ja mieszałam z sypkimi. Następnie wszystkie składniki połączyć razem - łyżką. Nakładać masę do papilotek i układać w formie do pieczenia. Piec w rozgrzanym piekarniu (180stopni) około pół godziny.
Smacznego!
Bardzo lubie muffinki! Każdy nowy pomysł na ten wypiek jest na wagę złota :) a te wyglądają wyjątkowo smakowicie...
OdpowiedzUsuń