wtorek, 5 czerwca 2012

Grzanki Eli

Coś do chrupania



Grzanki to główny cel dla którego piekłam długie bułki :) Musiałam też zakupić wyciskarkę do czosnku. A gdy już wszystkie warunki zostały spełnione, można było zrobić grzanki. Oczywiście bagietki leżą w sklepach na półce i nie trzeba ich specjalnie piec, chyba, że się akurat ma na to ochotę:)

Składniki:
  • bagietka lub bułka
  • masło
  • czosnek
  • zioła

Wykonanie:
Bagietkę/bułkę pokroić. Czosnek przecisnąć przez wyciskarkę. Wymieszać z masłem. Posmarować nim przyszłe grzanki i posypać ziołami. Wstawić do piekarnika i piec aż się zarumienią.
Są pyszne!

* Pomysł i przepis mam od  Eli :) Dzięki!



P.S. Zaraz idę znowu je upiec...



A teraz ciekawostka dla miłośników ptaków :)

Do stodoły moich rodziców wprowadziły się sowy :)



HUHUHUHUHUHU , brrrrrrrr








4 komentarze: